Treća generacija nastavnika i nastavnica čvrstim koracima zakoračila je u promjene kroz program Nastavničko vodstvo. Program se od 2014. realizira u okviru projekta "Obrazovanje za pravično društvo", uz podršku USAID-a i FoD BiH, u partnertstvu Step by Step-a i proMENTE socijalna istraživanja.

školskoj 2014/2015 godini program Nastavničkog vodstva realizirao se u osamnaest osnovnih škola širom BiH (Bihać, Velika Kladuša, Sanski Most, Odžak, Jablanica, Mostar, Kupres, Goražde, Gradačac, Zenica, Kiseljak, Sarajevo, Gradiška, Derventa, Istočna Ilidža, Novi Grad, Foča i Banja Luka). U programu je učestvovalo oko 270 nastavnika i nastavnica.

Razvojnim projektima koje su proveli u okviru programanastavnici su u najvećoj mjeri utjecali na način rada i metode poučavanja, stavove učenika prema nastavi i procesu učenja, na stavove roditelja i odnos sa roditeljima, odnos učenika prema školi, klimu u razredu, kaona otklanjanje predrasuda prema određenom školskom predmetu. Utjecaj je kod mnogih razvojnih projekata ostvaren i na lokalnu zajednicu.

Više o aktivnostima nastavničkih razvojnih projekata možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici programa

U školskoj 2015/16 godini, objavljujemo i priče nastavnika o projektima koji su realizirani tokom jednogodišnjeg trajanja programa koje mogu biti inspiracija da i vi postanete voditelji promjena i da identificiranim izazovima u vašem radu pristupite strateški.

Prezentacije nastavnika možete preuzeti klikom naPrezentacije generacije 2014 - 2015.