alt

proMENTE socijalna istraživanja u partnerstvu sa Instituom otvoreno društvo (OSI), Fondom otvoreno društvo BiH i British Council-om u BiH realizovao je završnu aktivnost programa podrške nastavnicima pod nazivom “Podrška nastavniku, voditelju promjena”

Završna aktivnost održana je 29. marta 2012. godine u prostorijama Osnovne škole “Aleksa Šantić” kako bi se odalo priznanje nastavnicima na uspješnom završetku programa stručnog usavršavanja, kao i njihovim školama koje su to omogućile. Ovaj događaj je okupio nastavnike, voditelje promjena iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore kako bi prezentovanjem svojih projekata razmjenili znanja i iskustva stečena učešćem u ovom programu

Pored pomenutih učesnika iz zemlje i Regiona, svojim dolaskom događaj su uveličali kreator programa prof.dr.David Frost i njegovi saradnici sa Univerziteta Cambridge, Aleesha Taylor direktorica posebnih projekata Programa podrške obrazovanju, Fond otvoreno društvo, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo, predstavnik Gradske Uprave Grada Sarajeva, predstavnici obrazovnih institucija iz Republike Srbije, predstavnici Centra za obrazovne politike Beograd, te direktori škola i nastavnici zainteresovani za program.
Zbog velikog interesovanja direktnih, ali i indirektnih korisnika programa podrške za nastavkom njihove međusobne saradnje, proMENTE tim je odlučio podržati ovu pozitivnu reakciju. Naše je zadovoljstvo saopštiti Vam da se na Web adresi www.nastavnickovodstvo.net nalaze prezentacije svih učesnika završne aktivnosti programa podrške, iz kojih možete učiti i koje Vam mogu poslužiti kao inspiracija da i Vi postanete voditelj promjena i da identifikovanim problemima pristupite strateški. Pored prezentacija, na istoj adresi svaki dan objavljujemo i priče nastavnika o projektima koje su realizovali tokom jednogodišnjeg trajanja programa Međunarodno nastavničko vodstvo.

Prezentacije možete downloadirati klikom na

{phocadownload view=category|id=3|text=Prezentacije nastavnika|target=s}

“Učiti iz tuđeg iskustva je mudrost”

Neke od fotografija sa završne aktivnosti, možete pogledati i na Facebook stranici Nastavničkog vodstva