Na Regionalnoj konferenciji edukatora/ica, koja je u organizaciji COI Step by Step održana od 18. do 21.08.2015. godine u Etno selu “Stanišići” kod Bijeljine, nastavnici iz 18 škola širom Bosne i Hercegovine imali su priliku predstaviti svoje razvojne projekte realizirane u školskoj 2014/15 u okviru programa Nastavničko vodstvo.

Učesnici Konferencije mogli su čuti priče nastavnika o razvijanju kreativnosti, saradnje i komunikacije u različitim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, o izazovima razvijanja samopouzdanja kod učenika, različitim metodama učenja, razvijanju strategija za poticanje ekološke svijesti i zdrave ishrane kod učenika, unaprjeđenju saradnje sa lokalnom zajednicom, i još mnogo toga.

Održana Konferencija ne bi bila moguća bez podrške USAID-a i FOD BiH, partnerske organizacije proMENTE, kroz projekat Obrazovanje za pravično društvo, kao i članica ISSA-e iz Regiona.

Nastavnike u projektu u novoj školskoj godini očekuje mnoštvo izazova, a kroz program Nastavničkog vodstva još jedna generacija nastavnika obučena je za proces vođenja promjena kroz izazove sa kojima se u svojoj školskoj praksi svakodnevno susreću.

alt  alt