Trening za trenere u okviru Nastavničkog vodstva kao sastavni dio projekta „Obrazovanje za pravično društvo“ održan je u hotelu Garden City u Konjicu u periodu 04. – 06.12.2015.god. Cilj treninga bio je osnažiti nastavnike koji su tijekom provođenja programa Nastavničko vodstvo prepoznati kao oni koji imaju potencijal nastaviti raditi na unaprjeđenju kulture, politika i prakse svojih škola te poticati druge nastavnike da budu voditelji promjena u svojim razredima.

Trening je okupio po dvoje nastavnika/ca iz 18 projektnih škola koji su sudjelovali u programu Nastavničko vodstvo u periodu novembar 2014. – juni 2015. godine. Trening se sastojao iz šest sesija koje su, pored trenerice Nastavničkog vodstva Ivone Čelebičić, vodile ekspertice sa Univerziteta u Beogradu (dr.sci. Jelena Vranješević), Univerziteta u Sarajevu (dr.sci. Dženana Husremović), te Pučkog otvorenog učilišta Korak po Korak Zagreb (Sanja Brajkovć).

Kroz navedene sesije nastavnici su imali priliku upoznati se sa time što čini dobru kvalitetu podučavanja, kako identificirati problem u odgojno-obrazovnom radu i koji su načini njegovog rješavanja u kontekstu Nastavničkog vodstva. Također, iako i sami imaju iskustvo u provođenju razvojnih projekata, nastavnici su kroz trening imali priliku dobiti više informacija o tome na koji način mogu pratiti utjecaj svojih razvojnih projekata, te priliku vježbati vještine pregovaranja i rada u timu

alt

alt

alt

alt